Μετά την 5η Λεωφόρο για µύδια στην Γκραν Πλας

Ο Λαρισαίος υφυπουργός της πλατείας πήγε τις προάλλες στις Βρυξέλλες (δεν µπόρεσε ο Σταύρος) και ως άλλος Μακρόν αναφέρθηκε στην πυξίδα που πρέπει να ακολουθήσει η Ευρώπη τα επόµενα χρόνια στον πρωτογενή τοµέα, συµπληρώνοντας παράλληλα και το φωτογραφικό του άλµπουµ µε εικόνες από το γνωστό κτίριο Justus Lipsius.

Αργή αλλά σταθερή η άνοδος στα χρηματιστηρία βάμβακος

Εδώ και πάνω από έναν µήνα η αγορά βρίσκεται σε ανοδικό κανάλι, µε τις τιµές να κατακτούν αργά αλλά σταθερά υψηλότερα επίπεδα. Η δυναµική οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αναµονή των αναλυτών για εύρεση λύσης στον εµπορικό πόλεµο ΗΠΑ-Κίνας.

Ποιος θα κρατάει τον μετρητή

Έχει παρατηρηθεί µε πολλά αγροτικά προϊόντα, µεγάλο µέρος της προσπάθειας των καλλιεργητών να πηγαίνει χαµένη λίγο πριν από το τέλος και ειδικά κατά τη διάρκεια της συγκοµιδής. ∆εν αναφερόµαστε στις απώλειες που συνδέονται µε τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, αλλά στις αδυναµίες που παρατηρούνται κατά την τελευταία φάση της καλλιεργητικής διαδικασίας, δηλαδή τη συλλογή του καρπού και τη διαχείρισή του µέχρι τη γραµµή µεταποίησης.

Τα Leader εν πλω δράση νησιών του Αργοσαρωνικού

Τουρισµός, µεταποίηση, αγροτικές επενδύσεις και υπηρεσίες που έχουν στόχο να διαµορφώσουν ένα νέο κεφάλαιο στην τοπική ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, θα τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων στις 27 Μαρτίου στην Αίγινα, µε αφορµή την έναρξη υποβολής προτάσεων, στα πλαίσια των προγραµµάτων Leader.

Οι χίλιες ρίζες Cabernet και το κτήμα Αβέρωφ

Αποτέλεσε βασικό άξονα του οράµατος του Ευάγγελου Αβέρωφ για την ανάπτυξη του Μετσόβου το Κατώγι Αβέρωφ, το οποίο έν έτει 2019 κλείνει τα 60 χρόνια του και το γιόρτασε µε ένα ξεχωριστή γιορτή σε ένα ξεχωριστό µέρος.