Πύρινες θερμοκρασίες σε όλη την Ευρώπη

Εβδομάδα «κόλαση» αναμένεται αυτή που διανύουμε για όλη την Ευρώπη, με τις αρχές να προειδοποιούν για πρωτοφανές κύμα καύσωνα και να απευθύνουν έκκληση για τις πλέον ευπαθείς ομάδες, καλώντας παιδιά και ηλικιωμένους να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους.

Ελληνικές πρώτες ύλες εμπνέουν φοιτητές που ετοιμάζονται για τη βιομηχανία τροφίμων

Φυτικά ενεργειακά ροφήματα, έτοιμα προς μαγείρεμα γεύματα, πάστα ζυμωμένων φασολιών και καινοτόμα μπισκότα, αποτελούν νεανικές εμπνεύσεις των φοιτητών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας που βραβεύτηκαν στο πλαίσιο του 9ου Εθνικού Διαγωνισμού Οικολογικών -Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2019.

Στο κενό η πρόσκληση για τελικές αποφάσεις στην Φέτα

Στην άρνηση των εκπροσώπων που συμμετέχουν στη προσπάθεια διαμόρφωσης της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη Φέτα, «σκόνταψε» η πρόσκληση την οποία απηύθυνε την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με σκοπό να συγκληθεί σήμερα σχετική σύσκεψη.

Με 247,90 ευρώ τα βοοειδή και 46,40 ευρώ τα αιγοπρόβατα η απόφαση για το ειδικό πριμ κτηνοτρόφων

Καθορίστηκε το ύψος της συνδεδεμένης ενίσχυσης για τα ειδικά δικαιώματα των κτηνοτρόφων για το έτος 2018, με το πριμ για το Μέτρο 1 (βοοειδή) να ανέρχεται στα 247,90 ευρώ ανά ΜΜΖ (Μονάδα Μεγάλου Ζώου) και για το Μέτρο 2 (αιγοπρόβατα) στα 46,40 ευρώ ανά ζώο.

Στην ουρά για… ήσσονος σε κρυστάλλια, σπαράγγια και αιγοπρόβατα

Προς πληρωμή οδεύουν οι ενισχύσεις de minimis για τα αχλάδια Κρυστάλλια μετά την σχετική δημοσίευση στο ΦΕΚ, ενώ αντίστοιχα στο στάδιο της τεκμηρίωσης βρίσκεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η σχετική διαδικασία για την χορήγηση κρατικών ενισχύσεων στους παραγωγούς σπαραγγιών και αιγοπροβατρόφους της Δυτικής Μακεδονίας.