Νουί: Στο 45% τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα των ελληνικών τραπεζών

Στο 45% ανέρχονται τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα των ελληνικών τραπεζών σύμφωνα με την πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Ντανιέλ Νουί που ζήτησε την επίσπευση της υλοποίησης των μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων δανείων».

Aντικατάσταση ΕΝΦΙΑ με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας

Για «κατάργηση του ΕΝΦΙΑ» μιλά πάλι η κυβέρνηση, που δια της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, έκανε λόγο για αντικατάστασή του με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Όπως επισημαίνει όμως η «Καθημερινή», αυτό πρωτίστως προϋποθέτει την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις πραγματικές τιμές πώλησης των ακινήτων - κάτι που, προς το παρόν, αδυνατεί να γίνει.

Καθοριστικοί θα είναι οι επόμενοι 15 μήνες για την Ευρώπη σύμφωνα με τον Τζεντιλόνι

«Οι επόμενοι 15 μήνες θα είναι καθοριστικοί για την Ευρώπη, αν επωφεληθούμε κάποιων ευκαιριών», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, μιλώντας στην βουλή της Ρώμης, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Eurostat: 16,3% χαμηλότεροι οι μισθοί των γυναικών στην ΕΕ

Οι Εσθονές είναι οι πιο αδικημένες εργαζόμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οι Ιταλίδες είναι οι λιγότερο αδικημένες. Οι μισθοί των πρώτων είναι κατά 26,9% χαμηλότεροι από εκείνους των ανδρών συναδέλφων τους, ενώ οι μισθοί των δεύτερων μόνο κατά 5,5% χαμηλότεροι. Σύμφωνα με την έρευνα της Eurostat που αφορά το έτος 2016, οι Ευρωπαίες αμείβονται κατά 16,3% λιγότερο από τους Ευρωπαίους, με τα ίδια ασφαλώς προσόντα και προϋπηρεσία.

Κοντά στα 60 δισ. υπολογίζει το λογαριασμό του Brexit ο Ταγιάνι

Ο λογαριασμός του Brexit κυμαίνεται μεταξύ 50 και 60 δις ευρώ, ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, επιβεβαιώνοντας για πρώτη φορά τις ανεπίσημες εκτιμήσεις που δίνονται από τις Βρυξέλλες και απορρίπτοντας τα «ψίχουλα» που προτείνει το Λονδίνο.