Συγκρουόμενα «νέφη» οδηγούν σε πλημμύρα τις πληρωμές αγροτών, αποφασισμένος να μην ενδώσει στις απειλές ο Λευτέρης Αυγενάκης

Σκληρό παρασκήνιο με χτυπήματα… κάτω από τη ζώνη, δείχνει να εκτυλίσσεται για μια ακόμα φορά στα θέματα των πληρωμών των αγροτών, με τα «υπόγεια» της Δομοκού να αδιαφορούν για τις δημόσιες δεσμεύσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη και να βάζουν πάνω απ’ όλα τα δικά τους συμφέροντα.

Με 3.000 διεθνή ραντεβού στη Freskon αποκτά μεγάλη φήμη ο ελληνικός οπωρώνας

Με το διεθνές συνέδριο αφιερωµένο στον παραγωγικό και εµπορικό κόσµο του βερίκοκου, άνοιξε τις πόρτες της στις 11 Απριλίου η διεθνής κλαδική έκθεση Freskon, όπου έως και το Σάββατο 13 Απριλίου παραγωγοί και έµποροι νωπών φρούτων και λαχανικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναζητούν κοινά πεδία για τη σύναψη εµπορικών συνεργασιών. Μάλιστα, φέτος είναι και η πρώτη φορά, που λειτουργεί µια πλατφόρµα Β2Β συναντήσεων στην οποία ο επισκέπτης µπορεί να κλείνει ραντεβού µε τους εκθέτες, χωρίς τη µεσολάβηση τρίτων.

Για τις 30 Απριλίου έχει μετακινηθεί το ορόσημο πληρωμών των αγροτών

Όλο και πιο συχνά επαναλαµβάνει τις τελευταίες ηµέρες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τη δέσµευσή του για την πληρωµή των 425 εκατ. ευρώ που αφορούν τα οικολογικά σχήµατα, µαζί µε τις συνδεδεµένες ενισχύσεις ύψους 245 εκατ. ευρώ, αλλά και κάποιες από τις εκκρεµότητες της περσινής χρονιάς πριν από το Πάσχα. Σε αυτή τη βάση, το ηµερολόγιο των πληρωµών δείχνει την Τρίτη 30 Απριλίου.

Καταχωρήσεις σε όσπρια, καλαμπόκι ως 17 Απρίλη για λήψη συνδεδεμένης

Ο μεγάλος όγκος αιτημάτων για πρόσβαση στην πληροφοριακή πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις του 2023 υποχρεώνει τον Οργανισμό Πληρωμών να δώσει επιπλέον 3 μέρες περιθώριο στους ενδιαφερόμενους, δηλαδή έως και την Τετάρτη 17 Απριλίου, ώστε να ολοκληρώσουν τις καταχωρήσεις τους.

Η απεργία γεωτεχνικών δυσχεραίνει τον έλεγχο αρνιών, αγωγή ΥπΑΑΤ

Δεν είναι δυνατόν να γίνεται προσπάθεια εκμετάλλευσης της ανάγκης αυξημένων ελέγχων, που απαιτούνται αυτήν την περίοδο, ώστε να ασκηθούν πιέσεις ώστε να επιλυθούν χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Γεωτεχνικών. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΥπΑΑΤ, με την οποία ανακοινώνει πως ζητάει με αγωγή να αναγνωρισθεί ως παράνομη και καταχρηστική η απεργία του κλάδου.