ΤτΕ: Zημιά 700 δις για την οικονομία ως το 2100 λόγω κλιματικής αλλαγής

Το κόστος της κλιματικής αλλαγής θα είναι πολύ υψηλό για την ελληνική οικονομία εάν δεν υπάρξει δράση για την αντιμετώπισή της, προειδοποιεί η Τράπεζα της Ελλάδος ενόψει της συμμετοχής του Γιάννη Στουρνάρα στην περιφερειακή συνάντηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας για το κλίμα, που θα πραγματοποιηθεί στη Λισαβόνα, την Παρασκευή.

Από 15 Φεβρουαρίου αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ στο οποίο έχουν αλλάξει τα κριτήρια υπαγωγής, με στόχο να μην λαμβάνεται υπόψη μόνο το εισόδημα αλλά η συνολικότερη περιουσιακή εικόνα του νοικοκυριού.

Προτάσεις Κομισιόν για αποτελεσματικότερο έργο στην ΕΕ

«H Ευρώπη έχει σωστά επικεντρωθεί στη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία θα παράγει συγκεκριμένα και απτά αποτελέσματα για τους πολίτες της όσον αφορά τα ζητήματα που είναι σημαντικά γι’ αυτούς. Πρέπει να συνεχίσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση».

Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα είναι σημαντική λέει ο Μοσκοβισί

Την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει προληπτική πιστοληπτική γραμμή για την Ελλάδα, μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος του ESM και ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα είναι σημαντική, εξέφρασε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στο euractiv.com.

Άνω των 40 εκατ. οι απώλειες φορολογικών εσόδων στην αγορά των αλκοολούχων

Την ανάλυση της συνεισφοράς του κλάδου στην οικονομία αλλά και των επιπτώσεων της υψηλής φορολογίας και του παράνομου εμπορίου αλκοολούχων ποτών στη λειτουργία της αγοράς, στις προοπτικές των επιχειρήσεων του κλάδου και στα δημόσια έσοδα επιχειρεί νέα μελέτη του ΙΟΒΕ με τίτλο «Οι προοπτικές του κλάδου αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα».