Με... άρωμα εναρμονισμένης πρακτικής τα χυμοποιήσιμα πορτοκάλια στην Αργολίδα

Εύλογα ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν και μάλιστα συντονισμένα, οι μονάδες παραλαβής των χυμοποιήσιμων πορτοκαλιών στην Αργολίδα, ανακύπτουν από τα στοιχεία του ρεπορτάζ που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα το Agronews και βάσει του οποίου, η τιμή αγοράς του προϊόντος από τους παραγωγούς παραμένει καθηλωμένη σταθερά στο ίδιο επίπεδο και φυσικά πολύ πιο κάτω από την αντίστοιχη τιμή με την οποία διατίθενται τα πορτοκάλια στην Ισπανία.

Εξελίξεις της Παγκόσμιας Παραγωγής Γάλακτος από την Rabobank

Το βασικό σενάριο προβλέπει μια αργή ανάκαμψη των τιμών των γαλακτοκομικών εμπορευμάτων, πίσω στους μακροπρόθεσμους μέσους όρους, σύμφωνα με την αναφορά της Rabobank. Ωστόσο, οι τρέχουσες συνθήκες παρέχουν αστάθεια των τιμών και μια πιθανή κάμψη της αγοράς.

Το μνημόνιο συνεργασίας με Τουρκία ανοίγει ορίζοντες σε πρωτογενή τομέα

Νέους ορίζοντες για συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ανοίγει το μνημόνιο που υπεγράφη για τον πρωτογενή τομέα, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος σε δήλωσή του στην ΕΡΤ χαρακτήρισε μεγάλη τη χθεσινή ημέρα, για τις σχέσεις των δύο χωρών.

Νέους δρόμους προς χαμηλότερες κτηνοτροφικές εκπομπές αερίων προτείνει ο FAO

Η κτηνοτροφία ευθύνεται για το 12% των ανθρώπινων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και ο αντίκτυπος της στο κλίμα θα αυξηθεί αν δεν ληφθούν μέτρα, καθώς η παγκόσμια ζήτηση για τρόφιμα ζωικής προέλευσης αυξάνεται, όπως διαπιστώνει νέα έκθεση του FAO.