Μικροί αγρότες, μεγάλα βάσανα και Νέοι με το βλέμμα στα 40.000 ευρώ

Καλοδεχούµενες οι τελευταίες εγκρίσεις των Νέων Αγροτών και εύσηµα στις αρµόδιες αρχές που κατάφεραν αυτή τη φορά να καταλήξουν σε ανακοινώσεις αποτελεσµάτων σε πολύ µικρότερο χρόνο (περίπου 6 µήνες) από άλλες φορές.

Περί τα 50 εκατ. ευρώ προκαταβολή μέχρι τον Αύγουστο και άλλα τόσα εκκαθάριση ως το Φθινόπωρο στο σχέδιο για αγροτικό πετρέλαιο

Αρχές Αυγούστου, το αργότερο, θα πιστωθεί στους δικαιούχους αγρότες η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου, σύµφωνα µε τις πρωθυπουργικές δεσµεύσεις, ενώ την ίδια στιγµή, οι πληροφορίες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θέλουν την πληρωµή να αφορά σε µια γενναία προκαταβολή, την οποία θα διαδεχθεί µια αντίστοιχου ύψους πληρωµή τον προσεχή Νοέµβριο.

Εκδόθηκε η απόφαση για συμπληρωματική ενίσχυση κτηνοτρόφων 2%, εγγραφή στο ΜAE έως 30 Ιουνίου

Με δυνατότητα εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων έως τις 30 Ιουνίου 2022, και όχι στις 31 Δεκεμβρίου 2021 που προέβλεπε η αρχική απόφαση, θα μπορέσουν να εισπράξουν τη συμπληρωματική ενίσχυση 2% επί του τζίρου για αγορά ζωοτροφών, οι κτηνοτρόφοι που έμειναν απλήρωτοι τον Απρίλιο.

Ζωηρεύει η ζήτηση για κηπευτικά, σε νέες βάσεις τεχνολογικά τα υπαίθρια

Μεγαλώνει συνεχώς η ζήτηση για φρέσκα κηπευτικά απόρροια των αλλαγών στα καταναλωτικά πρότυπα µετά την εµπειρία της πανδηµίας αλλά και λόγω της αύξησης του τουρισµού. Η τάση για τοπικά αγροτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας καθίσταται καταλύτης για αύξηση της παραγωγής στα υπαίθρια κηπευτικά. Σύµµαχος στην προσπάθεια των παραγωγών για αύξηση των αποδόσεων οι νέες ποικιλίες µε ανοχή σε ιώσεις και υψηλή θερµοκρασία, όπως και οι εξελιγµένες λύσεις φυτοπροστασίας.